Leerlingen opleiding blaasorkest.

In de eerste week van september beginnen de opleidingen voor de blaasorkest leerlingen.

We hebben op het moment 2 docenten:

• Tini van Dopmmelen voor saxofoon
  • Jan van Hove voor koper

Lesmethoden

Volgens het Algemeen Raamleerplan Muziek. (Horen, lezen en spelen, De Haske). Zowel theorie als praktijk. Diploma’s worden afgenomen volgens de landelijk erkende NIB normen.

Lestijden

Voor de koper (bugel, hoorn, trombone en trompet) leerlingen: maandag en evt. dinsdag middag/avond in "den Anloop" Voor saxofoon leerlingen i.o.m. docent in "den Anloop". In de schoolvakanties worden er geen lessen gegeven.

Motivatie

Het is heel belangrijk dat de leerlingen worden begeleid door de ouders. De ouders zullen er op moeten toezien dat de leerling elke dag oefent zodat er een regelmaat bij de leerling ontstaat.

Uit ervaring weten we dat er alleen dan vorderingen worden gemaakt en de leerling plezier blijft houden in het maken van muziek.

De ouders kunnen de vorderingen volgen in het schrift waarin de docent aantekeningen maakt.

Huishoudelijke regels

Zorg dat je stipt 5 minuten voor aanvang aanwezig bent
Minimaal 15 minuten per dag thuis oefent. Kies een vaste tijd, een rustige plek (niet in de huiskamer) en let op je houding.
Probeer geen repetitie over te slaan, kun je een keer echt niet, meld je dan ruim van te voren af bij je docent.

Repetities blaasorkest: maandag 20.15-22.15 uur
Repetities jeugdorkest: vrijdag 19.15-20.15 uur
onder leiding van Hilde Mollen
Plaats: Den Anloop, Hoofdstraat Hoogeloon

Optredens

Concerten: Kermisconcert
  Zomeravondconcert
  Vriendenkringconcert
  Carnavalsconcert
  Uitwisselingsconcert
Serenades: Bruiloften
  Jubilea
  Openingen
  Huldigingen
Medewerking bij: Koninginnedag
  Dodenherdenking
  Intocht Sinterklaas
Concoursen: Concertwedstrijden (1x per 5 jaar)
  Solistenconcoursen (1x per 1,5 jaar)
  Marsconcours
Overige activiteiten: Feestavond/dag
  Dweildag
  Kermistent

Bij deze activiteiten wordt de medewerking gevraagd van de leden/leerlingen. De leeftijd varieert van 10 tot 25 jaar.

Anne-Marie van de Pas, Hoogcasteren 10, tel.  0497 682497 / 06 20019280