Fantastische resultaten op Brabantse Kampioenschappen

Fantastische resultaten op Brabantse Kampioenschappen

Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei werden de Brabantse Kampioenschappen Solisten en Ensembles gehouden en met maar liefst negen deelnames was Fanfare Wilhelmina goed vertegenwoordigd. Deelname aan deze wedstrijd hadden de jonge muzikanten afgedwongen door hun goede prestaties op het solistenconcours in Bladel. Voor de jeugdige muzikanten zijn de weg ernaartoe en de persoonlijke ontwikkeling minstens zo belangrijk als het winnen van de titel. Het kampioenschap diende ook als voorronde voor de Nederlandse kampioenschappen, welke later dit jaar worden georganiseerd.

Na een goede voorbereiding van het te spelen muziekstuk, welke onder begeleiding van ieders muziekdocent was ingestudeerd, kon vol goede moed het podium worden betreden. De individuele optredens werden gebracht voor een zaal met publiek en bovendien beoordeeld door een gerenommeerde jury.

Op zaterdag behaalde slagwerker Fientje van Elst 85 punten op multipercussie. Op zondag behaalde Thomas Seuntiëns op bugel hetzelfde puntenaantal. In zijn divisie traden ook trombonisten Merijn Seuntiëns en Dentho van den Heuvel op. Zij speelden niet alleen op hetzelfde instrument, maar wisten ook allebei 88 punten te behalen, waarmee zij zich met zijn tweeën Brabants kampioen mogen noemen! Het optreden van Elle van de Pas op bugel werd beoordeeld met 88 punten en Merle Claassen wist op altsaxofoon lof der jury te behalen, 90 punten! Lieve Claassen op bugel werd beloond met 82 punten en Minthe van den Heuvel op altsaxofoon kreeg 86,5 punten. Als laatste Hoogeloonse deelnemer werd Thomas Wijnen beoordeeld met 86 punten. Stuk voor stuk fantastische resultaten, waar de deelnemers trots op mogen zijn en waarmee wij ze van harte feliciteren!

Ga terug