Het regende eerste prijzen op solistenconcours in Bladel

Het regende eerste prijzen op solistenconcours in Bladel

Op zondag 20 januari hebben blaasmuzikanten en slagwerkers van Fanfare Wilhelmina deelgenomen aan het jaarlijkse solistenconcours in Bladel. Maar liefst 13 jonge muzikanten durfden het aan om als solist of in een ensemble het podium op te gaan en hun optreden te laten beoordelen door een jury. Ondanks de nodige spanning dat dit met zich meebrengt hebben ze allemaal zeer verdienstelijk gespeeld en dat is niet onopgemerkt gebleven. Alle optredens werden namelijk beloond met een eerste prijs (80 punten of meer)!

Als eerste van Fanfare Wilhelmina mocht Merijn Seuntiëns van zich laten horen - 88 punten, gevolgd door Dentho van den Heuvel - 83 punten. Thomas Seuntiëns wist 84 punten te behalen en het duet van Merle Claassen en Filou van den Heuvel werd beloond met 82 punten. Merle had nog twee muziekstukken ingestudeerd en behaalde na de pauze als solist 85 punten en in duet met Floor Gooskens 86 punten. Ook Elle van de Pas behaalde 86 punten. Net voor de tweede pauze werd het optreden van Lieve Claassen beoordeeld met 84 punten. Tot slot bij de blazers behaalde Minthe van den Heuvel 87 punten en Thomas Wijnen 89 punten!

In de andere zaal waren in de middag de slagwerkers gestart. Het optreden van Piet van Elst werd beoordeeld met 80 punten. Teun Lemmens en Hendrik van Elst wisten allebei 82 punten te behalen, waarmee Hendrik de beker in zijn divisie mee naar huis mocht nemen. En als laatste van de slagwerkers behaalde Fientje van Elst 83 punten. Naast de jury heeft ook het publiek kunnen genieten van de mooie uitvoeringen van deze enthousiaste muzikanten. Allen proficiat!

Ga terug